2 november 2009

Helgen, Fredag,lördag,söndag

I fredags hände inte så mycket. tog det lugnt bara. var i källby hos johans föräldrar. johan och hans pappa fixade lite med fiskesakerna. och sen åt vi pizza och åkte hem och sov.








lördags var ja hos mamma hela dagen nästan. johan var nästan i varberg och fiskade pigghaj. åt hos mormor och morfar på dagen. sen åkte ja och mamma och handlade. köpte en smörgåstårta. mycket gott. johan kom vi halv 9 så han fick lite smörgåstårta han med. vi kollade på dansbandskampen. bra var det tyckte ja. haha. sen åkte vi hem när det var slut för johan var så trött. ja satte mig hemma i soffan och kollade lite på tv. sen la ja mig och sov ja med.








söndag gick vi upp sent. åt lite frukost och åkte sen till mamma. johan fixade något med bilen som gick supersnabbt för en gångs skull. sen åkte vi till jula jag, johan , mamma och lillebror. sen lämnade vi av mamma och brorsan hemma och åkte och handlade.


det var då det började! ja fick så ont i magen och så kom huvudvärken.


sen kom mamma, pappa, och brorsan och åt mat hos oss. köttfärssoppa, och vitlöksbröd. jätte gott. sen åkte de hem och ja tog en dusch.
då drog det igång på riktigt.
Började sprännga i huvudet och svetten bara ran på mig, känndes som att ja inte kunde andas och så fick ja så ont i magen. känndes som att ja skulle svmma.
ringde mamma och frågade vad ja skulle göra. hon tyckte ja skulle ringa sjukvårdsrådgivningen.
trots att ja inte litar riktigt på dem efter det med johans öga ringde ja ändå. det visade sig att är man gravid i vecka 26+2 eller mer så tar förlossningen vid så ja blev kopplad till förlossningen på KSS. fick prata med en jätte trevlig BM där och förklarade hur ja mådde. och hon tyckte vi skulle komma in så de fick undersöka mig. så vi satte oss i bilen. hämtade mamma och tankade lite och körde mot KSS. att ha mamma med känndes bra.



Väl där inne på förlossningen fick ja lämna urin-prov och ett blodtryck och så kollade de banets hjärtljud och om min livmoder hade sammandragningar men en liten rolig apparat. det tog 24 min innan den var nöjd (apparaten asså) sen kom en förlossningsläkare och tog med oss till ett rum och gjorde ett UL för att se att barnet mådde bra. och allt var normalt. sen undersökte hon min livmodertapp för att se att ja inte var öppen. men allt var bra. fick ta lite blodprover och ett blodtryck till. fick en alvedon mot huvudvärken som inte släppt ännu. och så fick ja ligga och vila. sen kom läkaren in igen och sa att allt var normalt med bebisen och med mig. smärtan i magen var nog bara kolik smärtor. bäbisen livmodern och allt som hör till det tar så stor plats imagen att tarmar och annat inte riktigt får plats och då kan det göra lite ont. sen så mådde ja lite bättre så vi fick åka hem. annars hade ja fått ligga där över natten. men allt som var kvar var huvudvärken som antagligen var spänningshuvudvärk så ja fick åka hem. var hema efter midnatt någon gång. hade inte koll på tiden. var så trött.

Idag mår ja bättre. lite trött efter igår natt bara men annars är allt bra.

över och ut

1 kommentar:

  1. Usch usch usch men vilken tur att allt gick bra! Men ni hade ingen chans att få se vilket kön det var`? Fast det blir ju en riktigt kul överraskning . För det är ju inte alls långt kvar!! HIHI!! Tack för senast, får bli snart igen!

    SvaraRadera